Hotel Sleutelwoord is een 24-uur schrijfmarathon voor jonge schrijvers van 16 tot 28 jaar

Jonge schrijvers gezocht voor 24-uurs schrijfmarathon Hotel Sleutelwoord

Hoe schrijf je een goed kort verhaal en hoe breng je het aan de man? In Cultuur071 vertellen Rosa Poell en Joshua Snijders over het evenement dat door Podium Sleutelwoord op 16 en 17 november wordt georganiseerd.

Podium Sleutelwoord is gericht op jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 28 jaar. Zij worden uitgedaagd om onder tijdsdruk een kort verhaal te schrijven en dat voor te dragen. “Door mee te doen kun je als jonge schrijver in een ultrakorte tijd tot grote creatieve hoogten worden gebracht, samen met nog negen anderen”, vertelt Poell. Snijders vult aan: “In de 24 uur die je met elkaar doorbrengt deel je ervaringen en krijg je meerdere workshops van ervaren schrijvers. Het eindigt met een slotpresentatie waarin alle deelnemers hun korte verhaal voordragen. Ook wordt er een podcast serie gemaakt met alle verhalen.”

Aanmelden
Aan Hotel Sleutelstad is een wedstrijd verbonden: de winnaar mag haar of zijn verhaal voordragen tijdens het Letterlijk Leiden Festival. Meer informatie over hoe je je kunt aanmelden is te vinden op de Instagram pagina van Podium Sleutelwoord. “Meld je aan met een stuk dat je hebt geschreven en waar je trots op bent”, roept Poell de luisteraars op. Uit de aanmeldingen worden tien deelnemers geselecteerd. De deadline voor aanmelden is maandag 23 oktober om 17.00 uur.

 


Rosa Poell en Joshua Snijders vertellen over Hotel Sleutelwoord in Cultuur071.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×