Tim de Cler en Houssin Bezzai hebben Koetshuis de Burcht verkocht. Ze gaan wel door met Grand Café de Burcht. (Foto: Sleutelstad)

Koetshuis de Burcht in andere handen

Per 1 januari is restaurant Koetshuis de Burcht verkocht aan de Amsterdamse horecagroep Drie Wijzen uit Oost (3WO). Eigenaar van het karakteristieke pand blijft Tom Holswilder. “Dat pand gaat nooit weg. Ik krijg alleen een nieuwe huurder.” Daarmee komt er op 31 december een einde aan het avontuur dat Houssin Bezzai en Tim de Cler, in eerste instantie samen met Barry van Eijk, in 2021 begonnen.

Op 1 september van dat jaar nam het drietal restaurant Koetshuis de Burcht over van Tom en Clarita Holswilder. Van Eijk stapte er na twee maanden uit. Houssin Bezai en Tim de Cler doen het restaurant van de hand, maar blijven wel actief in de horeca op het burchtplein. Ze gaan door met Grand Café de Burcht en de bijbehorende Tuinzaal. “Dat is toch wat minder ingewikkeld dat een restaurant met zaalverhuur”, vertelt Bezzai aan Sleutelstad. “Maar we gaan natuurlijk wel samenwerken met de nieuwe eigenaren.”

Onderschat
Bezzai geeft eerlijk toe het runnen van twee horecabedrijven te hebben onderschat. “We moesten toen we erin stapten echt nog heel veel leren en eigenlijk nu nog steeds. Bovendien begonnen we tijdens de coronapandemie en daarna volgde de oorlog in Oekraïne. Dat heeft het er allemaal ook niet makkelijker opgemaakt.” Bezzai en De Cler hoefden niet te leven van het Koetshuis. “Gelukkig maar, want dat had niet gekund. Maar het is ook geen vrijwilligerswerk, dus er moest wel perspectief zijn op een inkomen uit de zaak.” Dat perspectief ziet het duo wel in de nieuwe opzet met alleen de exploitatie van het grand café.

Verbouwen
3WO heeft enkele tientallen horecaconcepten in de hoofdstad en sinds begin dit jaar ook in Utrecht. Leiden wordt de derde stad waar de horecagroep van Riad Farhat, Jason Berg en Piet van der Graaf actief is. “Houssin is een vriend van me en hij bood het me aan”, vertelt Riad Farhat. “Ik kom mijn hele leven al veel in Leiden, maar had eigenlijk niet verwacht hier ook een zaak te beginnen.”

Die zaak zit op een van de meest iconische plekken in het centrum van Leiden, aan de voet van de burcht waar Leiden ooit ontstond. Onder de nieuwe eigenaren blijft het een restaurant, maar er gaat ook het nodige veranderen. “We gaan eerst verbouwen, dat zal wel een paar maanden duren”, denkt Farhat. Het pand zelf is monumentaal dus daar wijzigt niks aan. Het interieur wordt wel aangepakt. “Ik wil er nu nog niet teveel over zeggen, maar het wordt wel iets bijzonder voor Leiden.” In het voorjaar wil Farhat heropenen als brasserie, grand café of hoe je het ook wilt noemen. “Dat betekent in elk geval dat we ’s ochtend opengaan voor ontbijt.”

Nieuwe naam
Blijft Koetshuis de burcht ook zo heten? Op die vraag blijft het even stil aan de andere kant van de telefoon. Dan zegt Farhat: “Dat weet ik nog niet zeker, maar als ik kijk naar de andere zaken die we in de loop der tijd hebben overgenomen, hebben er maar weinig dezelfde naam gehouden.”

Economie Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×