Een studentenkaart van de Universiteit Leiden. (Foto: Jan Frensen)

Universiteit Leiden schroeft beveiliging op, meer controles studentenkaarten

De Universiteit Leiden gaat studenten vaker vragen hun studentenkaart te laten zien bij het betreden van een gebouw. Dit doet de universiteit wegens zorgen over de veiligheid. “De ontwikkelingen in de wereld zorgen voor gevoelens van angst, onrust en boosheid. We willen ruimte bieden aan alle meningen, maar willen ook dat dit in een veilige omgeving gebeurt.”

“We moeten helaas constateren dat de spanningen niet op korte termijn zullen verdwijnen. Concreet zullen we dus meer gaan controleren op de studentenkaart. In sommige gevallen gaat het ook om steekproeven, maar we gaan ook aan de deur controleren”, aldus de Universiteit Leiden in een verklaring.

Het was al langer verplicht om op verzoek de studentenkaart te tonen, maar dit werd zelden gecontroleerd. Hier komt dus verandering in. Hoewel de universiteit geen uitspraken doet over de specifieke reden van de maatregelen valt het besluit samen met de opgelaaide spanningen in het Midden-Oosten.

In het kader van de veiligheid werd vorige week ook al tijdelijk één van de gebouwen van de universiteit in Den Haag gesloten. Toen wilde de universiteit niet zeggen wat de reden was. Wel werd gewezen op een verhoogd veiligheidsrisico.

Leiden Onderwijs


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×