De vuurwapens lagen al minstens een half jaar in de opslagruimte. (Video: Omroep West)

Leidse woningontruimer vindt twee vuurwapens tussen het servies

“Shit, wat moet ik hier nou mee?” Woningontruimer Fred Stouten keek vreemd op toen hij woensdag opeens twee vuurwapens vond tussen het servies, de kandelaars en de theelepels. “Ik maak veel verrassingen mee, maar dit…”

Fred loopt langs kratjes vol spullen in zijn opslagruimte aan de Hoge Rijndijk in Leiden, waar hij een kringloopwinkel heeft. “Kijk, hier liggen ze”, zegt hij en hij wijst naar twee doosjes op een bureau. In een daarvan zit een P35 pistool, in de ander een F.LLI Pietta. Allebei gloednieuw. “Ze zijn nog nooit gebruikt. Ik had ze zo kunnen verkopen”, lacht hij. “Laten we dat maar niet doen.”

Goud
De Leidenaar ontruimt zo’n 300 woningen per jaar, iedere dag wel een. “We vinden van alles: goud, zilver, geld… Maar vuurwapens heb ik nog niet eerder meegemaakt.” Zijn collega Richard van den Berg vult hem aan: “Je schrikt: het kan niet waar zijn. Je verwacht veel, maar geen revolvers.”

De vuurwapens liggen al minstens een half jaar in de opslagruimte. Eerder was er nog geen tijd om de kratjes uit te zoeken. “Gisteren begonnen we en het eerste wat ik vond waren de geweren”, zegt Fred. “Ik heb het te lang laten staan, dus ik weet ook niet meer van wie ze zijn.”

Legaal
Hij vermoedt dat ze van iemand met een schietvergunning zijn geweest. “Op deze doos staat de verkoopprijs: 990 euro, in het illegale circuit gaan ze voor 2000 euro, dus ik denk dat de voormalige eigenaar ze legaal heeft gekocht.”

Munitie zit er niet bij en er kleven geen bloedspetters aan de wapens. “Het was een hele geruststelling om te zien dat ze nieuw zijn”, zegt Richard. Toch willen de mannen er het liefst zo snel mogelijk van af. Fred heeft ze daarom naar de politie gebracht. Daar gaan ze de serienummers natrekken om te controleren of er een vergunning op zit. Daarna worden de pistolen vernietigd.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×