De wandelchallenge ging rond 17.00 uur van start. (Video: Brigit Disseldorp)

Wandelevenement 'De 24 uur voor...' van start met 350 deelnemers

Een route van 10 kilometer door de Leidse binnenstad die 24 uur lang non-stop bewandeld wordt. Het is het nieuwe wandelevenement van de TK Challenge Foundation die donderdag van start ging. In totaal trok het evenement zo’n 350 deelnemers.

Het startschot vond donderdag rond 17.00 uur plaats bij het kantoor van TeekensKarstens Advocaten Notarissen. De meeste deelnemers doen mee in estafettevorm. Zij wandelen een of twee rondjes en nemen dan een pauze om vervolgens een paar uur later weer verder te wandelen. Gedurende de 24 uur kan de wandeling dan worden overgenomen door een collega of vriend.

Met de nieuwe challenge ‘De 24 uur voor…’ kunnen Leidenaren op een laagdrempelige manier in actie komen voor het goede doel. Het goede doel dat uitgekozen is voor deze eerste editie is Hospice Issoria. De parallel die daarbij wordt gezocht is dat ook de vrijwilligers van Issoria 24 uur per dag klaar staan om mensen te helpen.

Het doel was om uiteindelijk 10.000 euro op te halen voor een nieuw oproepsysteem en dat werd ruimschoots gehaald. De totale opbrengst was 25.000 euro.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×