Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Sleutelstad-redacteur Emy Leidelmeijer.
“De dagen worden steeds korter en de bladeren dwarrelen uit de bomen: het is wintertijd. Een van mijn favoriete gerechten tijdens de donkere winterdagen is pompoengalette met pesto en burrata. Het is een makkelijk recept en ziet er ook nog eens leuk uit!”
Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:
1 rol kant-en-klaar quiche & taartdeeg
150 g ricotta
1 rode ui
400 g kastanje champignons
1 el olijfolie
300 g pompoen
1 grote bol burrata
1 el gedroogde burrata
1 ei (geklopt)
Peper en zout naar smaak
1 el citroensap
Pesto:
20 g verse basilicum
60 ml olijfolie
1 knoflookteen
1 el citroensap
30 g pijnboompitten
30 g geraspte parmigiano reggiano
Zwarte peper naar smaak
Chilivlokken naar smaak
Bereiding:
Ontdooi de taartdeeg. Maak ondertussen de pesto door alle ingrediënten te mixen in een foodprocessor. Doe de grofgesneden ui en champignons in de pan. Wanneer de champignons goudbruin zijn voeg je de pesto en de stukken pompoen toe. Deze hoef je alleen te mengen met de rest en niet verder te bakken. Meng vervolgens de ricotta met de citroensap en een snufje peper en zout. Bestrijk het midden van de deeg met de ricotta en laat minstens 1 cm rand over. Verdeel nu de groenten en de pesto over het deeg en laat de randen vrij. Vouw de galette naar binnen. Bestrijk de randen met een geklopt eitje en besprenkel deze vervolgens met oregano. Bak vervolgens de galette in de oven op 200 graden voor circa 40 tot 45 minuten. Serveer met de verse burrata en wat extra pesto.
Geniet ervan!
Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden
E-mail
redactie@sleutelstad.nl
Telefoon Redactie
071 - 5235907