De Dierenambulance-Vogelasiel maakt zich zorgen over het aantal gewonde en verzwakte egels dat wordt binnengebracht. (Video: Brigit Disseldorp)

Dierenambulance luidt noodklok over opgenomen aantal egels

De Dierenambulance-Vogelasiel maakt zich zorgen over het aantal gewonde en verzwakte egels dat wordt binnengebracht. “Het aantal egels ligt nu tot wel 20 procent hoger dan vorig jaar rond deze tijd”, zegt voorzitter Jaap van Meijgaarden. “Dit trekt een zware wissel op ons, en op de egelopvang in Zoetermeer waar we de egels naartoe brengen.”

De egel is een beschermde diersoort en voor de opvang van de dieren is een speciale vergunning nodig. Deze heeft de Dierenambulance-Vogelasiel niet, en bovendien zit het asiel van de stichting bomvol. Daarom worden de verzwakte egels door de Dierenambulance naar Zoetermeer vervoerd. “Momenteel rijden we bijna dagelijks naar Zoetermeer. Dit leidt tot hoge kosten, zowel voor ons als voor de egelopvang”, zegt Van Meijgaarden.

Zowel de egelopvang en de Dierenambulance-Vogelasiel verkeren in financiële nood. “We hopen dat de Provincie het voornemen om meer te investeren in wildopvang snel in beleid omzet”, zegt Van Meijgaarden.

 

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Regio Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×