Saturnus Heren B kampioen 2022-2023
Vorig jaar werd het team kampioen in de regionale klasse B-jeugd. (Foto: Saturnus)

Eerste punten voor Saturnus A-jeugd binnen

In de landelijke jeugddivisie handbal hebben de Saturnus jongens onder 19 hun eerste overwinning te pakken. In een zinderende wedstrijd werd uiteindelijk met 22-21 gewonnen van Achilles uit Apeldoorn. Het team komt dit seizoen voor het eerst uit op het hoogste niveau.

Veel supporters wisten Sporthal de Zijl te vinden en hun aanmoedigingen deden de spelers goed. Op hun beurt zorgden de jongens voor een ontzettend spannende avond voor het publiek. Saturnus wist een achterstand van 0-2 om te buigen naar een ruststand van 12-10. Na rust begon Achilles een stuk sterker en hielden beide teams elkaar lange tijd in evenwicht. Maar met nog slechts een minuut of vijf te gaan, had Saturnus een achterstand van drie doelpunten. Het team toonde een geweldige veerkracht en wist in de laatste minuten nog vier keer te scoren, zonder een tegendoelpunt te krijgen.

De overgang van de regionale klasse B-jeugd naar de nationale divisie is enorm. Voorheen werden de jongens meermaals regionaal kampioen; nu bevinden ze zich in een heel andere situatie. Ze spelen een leeftijdsklasse hoger, met een grotere bal, langere wedstrijdduur en hars. Vooral dit laatste vereist een heel andere speelwijze, waarin hun tegenstanders al jarenlang getraind zijn. Ook kan hierdoor niet in Sportcomplex 1574 worden gespeeld, de thuisbasis van de club. De gemeente heeft het team ter compensatie een plek in Sporthal de Zijl aangeboden.