Jacco Vooijs alweer weg als coach van ZVL-1886 waterpolovrouwen. (Foto: Gerry van Bakel)

Waterpolovrouwen op zoek naar nieuwe coach

Jacco Vooijs is per direct gestopt als coach van de waterpolovrouwen van ZVL-1886. Ondanks een goede competitiestart, nam de 52-jarige Katwijker de beslissing niet door te gaan. “Helaas ben ik er al vroeg in het seizoen achter gekomen dat het intensief trainen en coachen van een Eredivisieploeg voor mij op dit moment niet lukt,” zegt Vooijs.

Voor Vooijs was het zijn eerste seizoen als hoofdcoach. ZVL-1886 staat derde in de competitie en verloor slechts één van de vier gespeelde wedstrijden. “Het begeleiden van een waterpoloteam op het hoogste niveau is een uitdagende en veeleisende taak die een aanzienlijke hoeveelheid tijd en energie vergt”, zegt Vooijs. “Na een zorgvuldige overweging heb ik besloten dat de combinatie van deze verantwoordelijkheden met mijn privéleven en mijn eigen bedrijf niet langer haalbaar is. Het was een moeilijke beslissing, maar ik ben ervan overtuigd dat dit de juiste keuze is voor mijn toekomst en die van de ploeg.”

Begrip
Technisch directeur van ZVL-1886, Iefke van Belkum-Nederend, reageert met begrip op het besluit. “Het is bijzonder jammer dat we zo vroeg in het seizoen afscheid moeten nemen van Jacco als coach”, zegt Van Belkum. “Zijn bijdrage aan onze selectie was van grote waarde de afgelopen jaren en we zullen hem missen. Uiteraard respecteren we zijn besluit en bewonderen zijn eerlijkheid. Toch moeten wij snel door en we zullen er alles aan doen om snel een duurzame oplossing te vinden.”

De vrouwen van ZVL-1886 speelden afgelopen zaterdag met 12-12 gelijk tegen Het Ravijn, met clubicoon Jacob Spijker in de rol als interim-coach. De trainingen worden voorlopig waargenomen door Gert-Jan Coevert en Pascal Velting, de coaches van dames 2 en dames 3.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×