Flexwoningen in Leiden ter illustratie. (Foto: Chris de Waard)

Buurt tegen flexwoningen in park Geestwoningpad

Voorschoten is op zoek naar een locatie voor in totaal 120 flexwoningen in de gemeente. Vijf locaties zijn hiervoor kansrijk, aldus het college. Op een van de locaties, het Geestwoningpad, zouden volgens het college waarschijnlijk 33 van dergelijke woningen passen. Omwonenden zijn duidelijk: “Zet de woningen in ieder geval niet in ons park.”

De bewoners maken zich zorgen over de bouw van de flexwoningen omdat die volgens hen het weinige groen in de buurt sterk zullen verminderen. “De groene stroken aan de rand van de wijk zijn essentieel voor onze kinderen om te spelen, te wandelen en de hond uit te laten”, aldus de bewoners in een brief aan de gemeenteraad.

Protest
“Er zou juist méér groen moeten komen in deze buurt”, houden de bewoners de gemeenteraad voor. “Hiermee bevorder je de biodiversiteit en klimaatbestendigheid.” Naast het gevreesde verlies van groen maken de bewoners zich ook zorgen over de parkeerdruk die de flexwoningen met zich mee zouden brengen. “De parkeerplaats bij het station is nu vaak al vol, ondanks de uitbreiding die er onder luid protest kwam.”

Hoogspanning
Over de door het college aangewezen locaties leven ook onder politieke partijen in Voorschoten de nodige vragen. Zo maakt de VVD zich zorgen over hoogspanningskabels boven de locatie bij het Geestwoningpad. GroenLinks stelt vragen over een voorstel waarbij een deel van de weide van de kinderboerderij Voorschoten bebouwd zou worden. D66 stelt vraagtekens bij twee van de locaties, die nabij het spoor ingetekend zijn.

Een voorstel om de vijf door het college als kansrijk bestempelde locaties nader te onderzoeken wordt donderdag behandeld in de gemeenteraad.

Maatschappij Politiek Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×