Om hun 100-jarig bestaan te vieren zoeken de Rotaryclubs elkaar op. (Foto's: Emile van Aelst en video: Jelle Broekstra)

Honderdjarige Rotary zamelt geld in voor lokale doelen

De Rotary bestaat honderd jaar en dat werd dit weekend uitgebreid gevierd. Hardlopend, wandelend of op de fiets zochten de verschillende afdelingen elkaar op in estafettevorm door Nederland. Onderweg is geld ingezameld voor lokale goede doelen.

De Rotary bereikte zaterdagmiddag de Leidse regio. In Oegstgeest werden een feestelijke benefietavond en een veiling georganiseerd. De opbrengst is voor de Stichting Okidoo en JES Rijnland.

Rap
Zondagochtend werd de tocht voortgezet naar Leiden. Op de Koornbrug, in het centrum van de stad, zette de Leidse tak van de Rotary zich in voor blinden en slechtzienden. Na een rap van de zelf slechtziende Martijn Rijsenbrij, beter bekend onder zijn artiestenaam RijstErbij, stapten de hardlopers van RunningBlind op de tandem voor een fietstocht naar de Rotary in Voorschoten.

Leiden
“Onder de noemer ‘cycling blind’ rijden we met acht tandems, waarop een ziende en een blinde fietser rijden, naar de Hooghkamerbrug op de grens met Voorschoten”, legt Hans Rohlof van Rotary Leiden uit.

Voorschoten
Onder het gemeentebord van Voorschoten worden tulpenbollen gepland. Met de actie is aandacht gevraagd voor de ziekte polio. Wereldwijd worden bollen gepland in de actie ‘Stop Polio Now’. Na het planten nemen de Voorschotenaren het stokje over en ging de estafette bakfiets door naar Wassenaar.

Het is honderd jaar geleden dat in Amsterdam de eerste Rotaryclub in Nederland werd opgericht. De landelijke estafette ging dan ook van start in Amsterdam. Alle vijfhonderd Nederlandse Rotaryclubs worden aangedaan. Elke club vraagt aandacht voor een goed doel.

Leiden Maatschappij Oegstgeest Regio Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×