Voorgevel van het Stedelijk Gymnasium aan de Fruinlaan (Archief foto: PR)

GroenLinks-PvdA grootste bij scholierenverkiezingen Stedelijk Gymnasium Leiden

Bij de scholierenverkiezing op het Stedelijk Gymnasium in Leiden is de combinatie GroenLinks-PvdA als winnaar uit de bus gekomen. D66, VVD, FvD en de Piraten Partij eindigden ook in de top 5. De Libertaire Partij staat onderaan de lijst, deze wist van geen enkele scholier de gunst te winnen.

De verkiezing werd door een aantal leerlingen zelf georganiseerd, laat de school weten. “De scholierenverkiezingen zijn bij ons onderdeel van de Maatschappelijke Stage. In totaal hebben 170 van de 300 leerlingen in de vijfde klas een vrijwillige stage gedaan. Een aantal van hen organiseerde als stage deze verkiezingen”, zegt Saskia Hakkaart van het Stedelijk Gymnasium. Het opkomstpercentage op beide locaties van het Stedelijk Gymnasium was in totaal 87 procent.

De Scholierenverkiezingen zijn een initiatief van ProDemos, de organisatie die onder meer rondleidingen in de Tweede Kamer organiseert. Het is de dertigste keer dat ProDemos de scholierenverkiezingen organiseert. De uitslagen van alle scholen die dit jaar meededen worden op 22 november bekendgemaakt.

Leiden Maatschappij Onderwijs Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×