ZZ Leiden in actie. (Foto's: Marja van Tilburg)

ZZ Leiden wint lastige uitwedstrijd tegen Basketbal Academie Limburg

Zorg en Zekerheid Leiden heeft zaterdag e lastige uitwedstrijd tegen Basketbal Academie Limburg in winst om kunnen zetten. Een voorsprong van negen punten in het tweede kwart (17-26) was halverwege nagenoeg verdwenen: 39-41. In de eerste vier minuten na rust sloeg de Leidse ploeg een gaatje van 19 punten en dat kon tot aan het einde worden vastgehouden: 71-88.

Net als Zorg en Zekerheid Leiden had Basketbal Academie Limburg van de eerste vijf wedstrijden er vier gewonnen. De winnaar van dit duel zou in elk geval voor één dag koploper van het Nederlandse deel van de BNXT League worden.

Het vizier is nu gericht op de FIBA Europe Cup wedstrijd van aanstaande woensdag. In Duinkerken kan Zorg en Zekerheid Leiden zich bij winst al kwalificeren voor de tweede groepsfase van het Europese basketbaltoernooi.