Binnenbad de Vliet kampt nog met kinderziektes. (Foto: Chris de Waard)

Regen zorgt voor storing in hydraulische bediening van binnenbad De Vliet

Het nieuwe sportcomplex De Vliet met daarin het nieuwe binnenzwembad en de ijshal kampt een maand na de officiële opening nog steeds met kinderziektes. Door de hevige regenval van de afgelopen dagen raakten de toiletten verstopt en liep de technische ruimte onder water.

Toen begin september het zwembad in gebruik genomen werd, bleek er iets mis met de temperatuurregeling in het zeer goed geïsoleerde gebouw. Het zwemwater was 30 graden, de luchttemperatuur zelfs 36 graden. Het bad ging daardoor een dag later open.

Dit keer speelt de overvloedige regenval het nieuwe sportcentrum parten. De neerslag die de afgelopen dagen viel, kon nog niet goed worden afgevoerd, zo antwoordt de gemeente Leiden op vragen van Sleutelstad. “Het zwembad en ijshal De Vliet zijn nog niet aangesloten op het vaste rioolnet. Op dit moment worden het riool- en spoelwater van het zwembad en de ijsbaan afgevoerd via een zogenaamde ‘vermaler’. Dit systeem kan de hoeveelheid water van de afgelopen dagen niet aan”, meldt een woordvoerder. Daardoor zijn verstoppingen ontstaan in de toiletten en spoelbuffers van de zwembadinstallaties.

Lekkages
Door de hoge grondwaterstand is er via de doorvoeringen van luchtkanalen water in de technische ruimte op het diepste punt van het zwembad gestroomd. Dat zorgt nu voor een storing aan de hydraulische bediening van de keerwand in het zwembad. Met die keerwanden kan het zwembad worden opgedeeld in verschillende delen. Ook is het systeem noodzakelijk voor de bediening van de beweegbare bodem. Dat werkte dus niet omdat het onder water stond. Door de storing konden enkele zwemlessen niet doorgaan, omdat de beweegbare bodem niet werkte. De getroffen groepen konden de lessen elders inhalen.

Inmiddels kan weer volgens schema gezwommen worden, omdat het hydraulische systeem weer werkt. De problemen in het zwembad en de ijshal zijn geïnventariseerd. De gemeente wil nu zo snel mogelijk een grotere pomp inzetten om het riool- en spoelwater af te voeren. “Anders lopen we het risico dat er nieuwe lekkages ontstaan en de beveiligingssystemen van het zwembad in storing gaan.”

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×