(Foto: Robbert van Cleef).

Temperaturen dalen: nieuw zwembad dinsdag alsnog open

Het nieuwe Leidse binnenzwembad De Vliet gaat dinsdagochtend om 9.00 uur open voor het publiek. Maandagochtend kon de opening niet doorgaan omdat de temperatuur in de zwembadhal veel te hoog was. “De temperatuur in de hal is nu aan het dalen”, zegt een woordvoerder van het zwembad. Volgens hem zijn er geen grote technische problemen, al vindt hij deze opstartproblemen wel heel vervelend.

“Ook de beweegbare bodem van het zwembad functioneert nog niet helemaal zoals het zou moeten, dus we zijn nu alle zwemlessen die vanavond gegeven zouden worden aan het afbellen.” De woordvoerder gaat er van uit dat de kinderziektes dinsdag verholpen zijn. “Hoe slim de installateurs ook zijn, alles hangt hier met elkaar samen. Dus het duurt even voordat we de juiste instellingen gevonden hebben.”

De hoge temperaturen hebben volgens de woordvoerder alles te maken met de goede isolatie van het gebouw om er maximaal rendement uit te halen. “De instellingen om lucht te verversen en te circuleren stonden niet helemaal goed, maar dat is nu aangepast. De temperatuur is nu aan het dalen. Ook de watertemperatuur gaat omlaag doordat we constant aan het verversen zijn.”

Restwarmte
Het nieuwe zwembad aan de Vliet vervangt het oude Vijf Meibad en is ontworpen op duurzaamheid. De restwarmte van de naastgelegen ijshal wordt bijvoorbeeld gebruikt om het zwembad te verwarmen. De ijshal gaat officieel open op 7 oktober.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×