In smalle straten is er niet altijd ruimte voor bomen. (Foto: Chris de Waard)

Vergroening in de stad: een als boom vermomde lantaarnpaal

Groen, groener, groenst is het motto van de Partij voor de Dieren en in Leiden zijn er genoeg plekken die nog wel wat groen kunnen gebruiken. Maar soms zijn straten wel erg smal en past er echt geen boom. Daarvoor heeft de partij wel een alternatief: een als boom vermomde lantaarnpaal.

De ‘plantaarnpaal’ zoals het wordt genoemd, bestaat uit een lantaarnpaal met een kleine constructie erom heen waar een klimplant tegen aan kan groeien. “Natuurlijk laten we wel het klepje waar de techniek achter zit en het licht van de lantaarn vrij,” zegt Laura Delver van de Partij voor de Dieren, “maar verder kan het gaan groeien en heb je bijna een boom in de straat staan.”

Verslaggever Chris de Waard in gesprek met raadslid Laura Delver van de Partij voor de Dieren.

Over een alternatief voor de boomspiegel, moet Delver nog even nadenken. “Maar er zijn modellen met een plantenbak eronder, dus dat moet ook helemaal goed komen. In Amsterdam staan ze al, ik denk dat het in Leiden ook heel goed kan werken. Het idee is dat mensen in de straat zo’n plantaarnpaal aanvragen en er dan samen voor gaan zorgen.” Komende donderdag brengt de Partij voor de Dieren het voorstel in bij de begrotingsbehandeling in de gemeenteraad.

 

Duurzaamheid Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×