Vrouwen ZZ Leiden winnen thuis van Basketball Academy Limburg uit Weert, Kimberly Brago in actie. (Foto's: Marja van Tilburg)

Vrouwen ZZ Leiden overtroeven bezoeksters uit Weert

Na een paar fikse nederlagen kon er in Sportcomplex 1574 zondagavond weer volop gejuicht worden door het vrouwenteam van ZZ Leiden. Tegen Basketbal Academy Limburg behaalde de Leidse ploeg een mooie overwinning. Het werd uiteindelijk 71-56 in het voordeel van de thuisploeg.

Het was geen lekker begin voor Leiden. “We stonden direct met 9-0 achter”, zegt coach Richard den Os. “Maar we wisten ons wel te herpakken. Vooral einde derde kwart en begin vierde kwart speelden we goed en liepen uit tot twintig punten voorsprong.” Achilleshiel van het nog jonge Leidse team is de wisselvalligheid. “We kunnen heel goed spelen, maar als het dan wat minder gaat, zakken we meteen door de bodem. We moeten veel stabieler worden.”

Klos
Zorg en Zekerheid Leiden Basketball dames 1 behaalde tegen de Limburgse ploeg de tweede overwinning van dit seizoen. Een paar weken geleden lukte het om Den Helder te verslaan en nu was BAL uit Weert de klos. De Limburgse vrouwen stonden een plaats lager dan Leiden op de ranglijst, dus vooraf was al duidelijk dat er kansen zouden zijn voor het team van Richard den Os.

“Het is goed voor het zelfvertrouwen dat we deze wedstrijd gewonnen hebben”, zegt Den Os. “We staan nu gelijk met Den Helder en Bemmel en hebben een mooie voorsprong van vier punten op BAL. We hebben maar een paar ervaren krachten. Deze wedstrijd hebben Evi Dekker en Emma Kiesekamp ons er echt doorheen gesleept.”

Dubbele cijfers
Topscoorder voor de Leidse vrouwen was dan ook Dekker met 17 punten, gevolgd door Kiesekamp met 16 punten. In totaal waren er vier speelsters van Leiden die de dubbele cijfers haalden. Terwijl bij de Limburgse club slechts twee speelsters meer dan 10 punten scoorden.

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×