Minerva. (Foto: Sleutelstad).
Minerva. (Foto: Sleutelstad).

Geweld gebruikt bij activiteit Leidse studentenvereniging, meerdere mensen op non-actief

Bij een activiteit georganiseerd door leden van de Leidse studentenvereniging Minerva is vorige week gebruik gemaakt van fysiek geweld. Dat bevestigt de studentenvereniging na berichtgeving in De Telegraaf. Minerva heeft aangifte gedaan en meerdere leden die aanwezig waren bij het incident, zijn voorlopig niet meer welkom bij de vereniging.

Het incident vond vorige week plaats bij een inauguratie van een afdeling van Minerva. Een jongen is twee dagen later opgenomen in het ziekenhuis. “Het is onduidelijk of het geweld van die dag de oorzaak is van zijn verwondingen”, zegt de voorzitter van Minerva in een reactie. De voorzitter laat ook weten dat het gaat om een activiteit die is georganiseerd door een groep leden, niet door de vereniging zelf.

De studentenvereniging wil eerst de onderste steen boven krijgen en laat onderzoek doen naar de gebeurtenissen van die dag. Dat is ook de reden dat er aangifte is gedaan. “Die is niet gedaan tegen één lid, maar om alle gebeurtenissen van die dag te laten onderzoeken.”

Buik
De studenten die aanwezig waren bij de betreffende inauguratie zijn op non-actief gezet. “Wij betreuren zeer dat dit is gebeurd”, zegt de voorzitter. “Als bestuur hebben wij hier actie op ondernomen, want dit soort gedrag past niet binnen onze vereniging.”

Wat voor verwondingen de jongen heeft opgelopen, wil Minerva vanwege de privacy niet zeggen. Volgens De Telegraaf zou hij in zijn buik zijn geschopt. “Het is nog niet duidelijk of zijn ziekenhuisopname het directe gevolg is van het geweld dat die dag tegen hem is gebruikt”, benadrukt de studentenvereniging.

Een intern onderzoek en het politieonderzoek moeten uitwijzen wat er zich precies heeft afgespeeld en wat de gevolgen zullen zijn voor de betrokkenen. De rol van één specifiek lid wordt onderzocht, beaamt de voorzitter. Ook hij is net zoals de anderen voorlopig niet meer welkom.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×