Rijnhart wonen bezette zaterdag het grasveld bij het Winkelhof. (Video: Brigit Disseldorp)

Rijnhart Wonen claimt grond om aandacht te vragen voor de woningnood

De woningnood raakt vele levens. Jongeren blijven thuis wonen, gescheiden ouders zonder onderdak en ouderen die geen passende woonruimte kunnen vinden. Waar kunnen zij wonen? Om deze vraag te beantwoorden en een sterk signaal af te geven richting politiek en kiezers, bezette woningcorporatie Rijnhart Wonen zaterdag op een ludieke manier het braakliggende grasveld naast winkelcentrum Winkelhof in Leiderdorp.

Met de actie wil de woningcorporatie de urgentie van het woningtekort in Leiderdorp, Zoeterwoude en Voorschoten benadrukken en aandringen op snelle actie voor het realiseren van nieuwe, betaalbare woningen. “In luchtkastelen kun je niet wonen. Als woningcorporatie zijn we ons diep bewust van onze verantwoordelijkheid om bij te dragen aan het oplossen van de woningnood”, vertelt Chrétien Mommers, directeur-bestuurder van Rijnhart Wonen. “Daarom vragen we op deze ludieke manier aandacht voor het sneller bouwen van nieuwe woningen. De juiste huizen bouwen zodat er voor iedereen een betaalbaar huis is. En te zorgen voor duurzame woningen in buurten waar het prettig wonen is.”

Tijdens de actie ging Rijnhart Wonen in gesprek met partners, woningzoekenden en politieke partijen om diverse perspectieven op de woningnood te delen en te bespreken.

Kies voor wonen
“Rijnhart Wonen staat klaar om aan de slag te gaan”, zegt Mommers. Dit kunnen we niet alleen. We hebben de politiek nodig om de bouw van nieuwe woningen te versnellen. En we hebben locaties nodig om met onze partners te bouwen. Een nieuwe kabinet kan een groot verschil maken. Ook hier in onze regio. Met deze actie hopen we dan ook dat we mensen bewuster maken om op 22 november te stemmen voor een partij die past bij hun ideeën over wonen. Hun stem bepaalt welke partijen daarna een nieuw kabinet vormen.”

Leiderdorp Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×