Jeugdteam Op Eigen Wieken wint Nederlands Kampioenschap in de categorie tot en met 10 jaar. (Foto: PR/Op Eigen Wieken)

Schaakjeugd 'Op Eigen Wieken' verovert landstitel

Een jong schaakteam van de Leidse schaakvereniging ‘Op Eigen Wieken’ heeft zich zaterdag in Muiderberg gekroond tot Nederlands kampioen in de categorie tot en met 10 jaar. In de finale wisten ze vijf wedstrijdrondes te winnen en twee gelijk te spelen. Ruim voldoende voor de eindoverwinning.

De voorrondes van het Nederlands kampioenschap worden per regio gespeeld en voor Op Eigen Wieken was dat in maart in Voorschoten. De halve finale volgde vorige maand in Groningen. De Leidse spelers Aren Margaryan (8), Dhruv Kumar (9), Casper Moeri (9) en Ilja Verbaken (9) slaagden erin zich te plaatsen voor de finale waaraan twintig teams deelnamen.

In die finale werden er zeven rondes gespeeld waarin steeds vier spelers van een club die strijd aan gingen met vier schakers van een andere club. Twee keer werd het dus 2-2, de andere vijf rondes sleepte het team van ‘Op Eigen Wieken’ binnen.

De kersverse kampioenen zijn vast van plan hun titel volgend jaar te verdedigen.