Leids Kamerkoor. (Foto: Winand Stut)

Jubileumconcert Leids Kamerkoor in teken van de kracht van de vrouw

Het Leids Kamerkoor heeft kwaliteit en plezier in zingen vooropstaan. Het koor staat onder leiding van Dody Soetanto en bestaat uit 35 enthousiaste ervaren zangers, zowel mannen als vrouwen. Het koor bestaat dit jaar 35 jaar, tijd voor een jubileumconcert.

“Dat de stem van de vrouw wordt gehoord was niet altijd vanzelfsprekend en dat is helaas nog steeds niet overal het geval. Daarom brengen wij met dit concert een ode aan de vrouwen”, vertelt Mirthe Jansen. Frieda Gustavs heeft op verzoek van het koor speciaal voor dit concert een nieuwe compositie gemaakt waarvoor Heidi Aalbrecht de tekst heeft geschreven. Zij heeft  verschillende elementen rondom de kracht van de vrouw met elkaar verweven. De titel Zan is ontleend aan de vrijheidsleus Zan, Zendegi, Azadi van de Iraanse vrouwen die demonstreren tegen het regime.

De vrouwen van het professionele Leidse collectief DansBlok verzorgen het intermezzo. Zij dansen een deel uit hun nieuwe voorstelling ‘Ballen los’, een ode aan de vrouwelijke kracht en kwetsbaarheid.

Het concert ‘De kracht van de vrouw’ van het Leids Kamerkoor vindt plaats op zondag 26 november in Theater Ins Blau, Leiden. Er zijn twee concerten, een om 15.30 uur en een om 20.00 uur. Kaarten zijn te koop via www.leidskamerkoor.nl.

Het Leids Kamerkoor op 11 november te gast bij Cultuur071.

 

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×