De genomineerden van 2022. (Foto: Corine Zijerveld)

Genomineerden Leidse vrijwilligersprijs zijn bekend

De genomineerden voor de Leidse Vrijwilligersprijzen zijn bekend. Uit de lijst met voordrachten heeft de jury, die de prijzen namens de gemeente Leiden uitreikt, negen personen en organisaties gekozen. In drie categorieën dingen zij mee naar een van de prijzen.

In de afgelopen periode konden vrijwilligers online worden voorgedragen voor een van de prijzen.

Vrijwilligersprijs
Jacintha Groen, Tadese Asghdom en Frits van Beukering maken kans op de Leidse Vrijwilligersprijs. Groen zet zich al jaren actief in voor een Keti Koti herdenking in Leiden. Ashgdom is als tolk al lang actief bij verschillende organisaties waaronder Diaconaal Centrum De Bakkerij. Van Beukering is als vrijwilliger betrokken bij de intocht van Sinterklaas, Leidens Ontzet, Leiden Ladies Run, Leiden Road Runners Club en meer.

Toekomstprijs
Julia Sterneberg, Sarah Weststrate en Martin Kort zijn genomineerd voor een Toekomstprijs. Deze vrijwilligersprijs is voor een vrijwilliger jonger dan 25 jaar. Sterneberg zette als bestuurslid van Minerva de Student Impact Hub Leiden op. De vijftienjarige Westrate gaf in de schoolvakanties dansles aan Oekraïense kinderen die in het voormalige belastingkantoor wonen. Kort is genomineerd omdat hij welzijnsorganisatie Hulpstudentenclub begon.

Organisatieprijs
Van de voorgedragen organisaties zetten VTV, de Leidsche Mondialen en de Stichting Jeugddorp Leiden zich het opvallendst in voor hun vrijwilligers.

Op woensdagavond 6 december maakt de jury om 19.30 uur bekend naar wie de Vrijwilligersprijzen dit jaar gaan. De bijeenkomst in de foyer van het Leidse stadhuis is gratis bij te wonen.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×