Het vijfde SCHOOL op SEEF-label werd uitgereikt door wethouder Ritske Bloemendaal. (Video: Brigit Disseldorp)

St. Jozefschool ontvangt vijfde label SCHOOL op SEEF

Op basisscholen leren kinderen al op jonge leeftijd alles over verkeersveiligheid. Het SCHOOL op SEEF-programma helpt hierbij en iedere school die zich structureel inzet voor verkeersveiligheid, krijgt een verkeersveiligheidslabel. De St. Jozefschool ontving donderdag het vijfde label.

Het verkeersveiligheidslabel is een certificaat dat wordt vergezeld door een labelbord dat bij de ingang van de school hangt. Scholen die voldoen aan de SCHOOL op SEEF-checklist en die veel aandacht vragen voor verkeersveiligheid om de school krijgen zo’n label. Op de St. Jozefschool worden geregeld verkeerslessen, zowel theoretisch als in de praktijk, gegeven.

Ook heeft de school contact met de gemeente om eventuele gevaarlijke verkeerssituaties rondom de school aan te pakken. Zo is in de afgelopen jaren een kiss & ride plek gerealiseerd waarbij kinderen die met de auto worden gebracht, veilig aan de juiste kant van de weg naar hun school kunnen lopen.

Het vijfde label werd uitgereikt door wethouder Ritske Bloemendaal. De St. Jozefschool is niet de enige school die meedoet met het SCHOOL op SEEF-programma, maar heeft wel een unicum te pakken. “Er doen meer scholen mee, maar vijf keer op een rij dat is wel uniek hoor. Dat is toch wel typisch De Jozef, denk ik”, aldus wethouder Bloemendaal.

Advertentie

Onderwijs Wassenaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×