Aankomst in Leiden 2022. (Foto's: Chris de Waard)

Zie ginds komt... de intocht van Sinterklaas in de Leidse regio

“Het gaat dit jaar voorspoedig”, zei de hoofdpiet deze week tegen Sleutelstad. En dat is goed nieuws voor iedereen die ook dit jaar weer vol verwachting uitkijkt naar de komst van Sinterklaas, de pieten, cadeaus en het paard.

Direct na de landelijke intocht in Gorinchem vertrekt de Sint zaterdag richting Leiderdorp en Leiden. Zondag brengt Sinterklaas een bezoek aan Wassenaar en volgende week zaterdag komt hij dan officieel aan in Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude. “Ja, in Zoeterwoude zelfs twee keer een intocht”, verzucht de hoofdpiet. “Ja want Zoeterwoude bestaat uit twee dorpjes, eentje aan het water en de ander midden in het weiland, maar we komen er wel.”

Intocht per gemeente
Zaterdag 18 november:
– Leiderdorp 10.00 uur – Ockenrode
– Leiden 12.00 uur – Beestenmarkt

Zondag 19 november:
– Wassenaar 13.20 uur – Haven

Zaterdag 25 november:
– Voorschoten 10.00 uur – Kruispunt bij de AH
– Zoeterwoude-Dorp 11.30 uur – Noordbuurtseweg
– Zoeterwoude-Rijndijk 13.45 uur -Vleugelnootlaan
– Oegstgeest 10.00 uur – Boerhaaveplein

Intocht op Sleutelstad TV
Op Sleutelstad TV wordt een samenvatting van de intocht van Sinterklaas in Leiden uitgezonden op zaterdagavond 19.00 uur. Sleutelstad TV is te zien via KPN kanaal 1421, Odido kanaal 866 en Ziggo kanaal 46. Online kijken kan via www.sleutelstad.tv.

Om alvast in de stemming te komen: de intocht van Sinterklaas in Leiden 2022.

Cultuur Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude Sinterklaas


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×