Wethouder Fleur Spijker nam een klein cadeautje mee voor de gehuldigden bij Die Leythe. (Foto: Gerry van Bakel)

Roeivereniging Die Leythe huldigt medaillewinnaars WK

Warme woorden van de voorzitter en de wethouder voor de giganten van de Leidse roeivereniging Die Leythe die bij de Wereldkampioenschappen in Belgrado bijdroegen aan het medaillefeest voor Nederland. Gert-Jan van Doorn maakte zijn debuut in de Acht en won zilver, Finn Florijn goud in de dubbelvier en Karolien Florijn prolongeerde haar titel in de skiff.

Al deze goede prestaties leveren naast verschillende kleuren blik ook kwalificaties op voor de Olympische Spelen in Parijs. Na deze succesvolle WK in Belgrado zijn de verwachtingen voor Parijs hoog gespannen. De voorbereidingen zijn begonnen met een blok duurtraining en in december volgen de selectiewedstrijden.

Succescoach Jan Klerks, zilveren medaillewinnaar Gert-Jan van Doorn (Holland Acht) en wereldkampioenen Finn Florijn (dubbelvier) en Karolien Florijn (skiff) worden gehuldigd bij Die Leythe.

Succescoach Jan Klerks blijft altijd liever op de achtergrond, maar ook hij werd naar voren gehaald voor zijn bijdrage als coach para-roeien. Corné de Koning en Chantal Haenen grepen net naast de medailles in de dubbeltwee. Daarmee is de boot gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Maar wie de boot gaan bemannen blijft bij het roeien altijd spannend. “Chantal doet ook aan handbiken en het is nog onduidelijk of er een combinatie te maken valt.”

Acht
Gert-Jan van Doorn weet dat hij de komende maanden hard moet trainen en zo goed mogelijk voor de dag moet komen bij de nationale selectiedagen in december om een kans te maken in de Acht te mogen roeien in Parijs. “Dat beslissen de coaches, je hebt het zover in de hand dat je heel hard moet werken. Laten zien dat je goed bent.”

Florijn
Datzelfde geldt voor Finn Florijn in de dubbelvier en ook zus Karolien Florijn kan niet op haar lauweren gaan rusten. Zelfs de tweevoudig wereldkampioen in de skiff zal vormbehoud moeten tonen. “Ik wil altijd steeds beter worden. Beter dan vorig jaar, beter dan gisteren. Maar de andere roeisters proberen natuurlijk steeds dichterbij te komen.”

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×