In totaal deden kinderen van 10 verschillende basisscholen mee aan het toernooi. (Foto: Schoolsport071)

Basisschoolkinderen basketballen op veld ZZ Leiden: 'Supergaaf'

Het gebeurt niet elke dag dat je mag sporten op het veld van een van de succesvolste basketbalclubs van het land. Maar dat is wel precies wat 160 scholieren uit groep 7 en 8 uit Leiden vorige week deden bij ZZ Leiden. In sportcomplex 1574 namen de kinderen het tegen elkaar op in een 3×3 basketbaltoernooi.

De scholieren werden opgedeeld in 32 teams. In totaal deden kinderen van tien verschillende basisscholen mee aan het toernooi dat werd georganiseerd door Schoolsport071 en Incluzio. “Het was een zeer geslaagd toernooi”, laat een van de organisatoren weten. “En de samenwerking met ZZ Leiden was ook hartstikke leuk.”

“Ondanks dat ZZ Leiden die dag een Europese wedstrijd moest spelen, konden we een deel van de topsporthal gebruiken”, vertelt een enthousiaste organisator. “Supergaaf natuurlijk.” Uiteindelijk won een team van OBS De Arcade het toernooi. De Zijlwijkschool en Woutertje Pieterse werden respectievelijk tweede en derde.

Op 29 november wordt er opnieuw een 3×3 toernooi georganiseerd, dan zijn andere scholen aan de beurt. Door de organisatie worden dan 200 deelnemers verwacht.

Leiden Onderwijs Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×