De huidige atletiekbaan in Voorschoten. (Foto: Joost van Kempen)

Nieuwe atletiekbaan Voorschoten vertraagd: 'We zijn dichterbij dan ooit'

De aanleg van een nieuwe atletiekbaan in Voorschoten dreigt vertraging op te lopen. Op de conceptbegroting van de gemeente Voorschoten was er geld voor gereserveerd, maar vorige week besloot de gemeenteraad om dat geld niet meer specifiek aan te wijzen voor een nieuwe baan, maar voor sportaccommodaties in het algemeen.

Daarbij werd bovendien afgesproken dat het geld pas mag worden uitgegeven zodra er beleid is gemaakt voor het onderhoud van sportaccommodaties. “En dat betekent al snel een jaar vertraging”, reageert voorzitter Joost van Kempen van de atletiekcommissie van Voorschoten’97 teleurgesteld. “Het is alsof we op de tien kilometer zijn gestruikeld op vijftig meter voor de finish.”

Afgekeurd
Een nieuwe atletiekbaan is hard nodig, legt Van Kempen uit. “De baan die er nu ligt is vierkant, niet egaal en staat ’s winters heel vaak onder water. Tenzij het vriest natuurlijk, dan is het een soort tweede ijsbaan in Voorschoten. Hij is dan ook al tien jaar geleden afgekeurd voor het houden van officiële wedstrijden.”

Geen zin
Het is een uitdaging om de baan te gebruiken voor de sport. “Jeugd die echt talent heeft, gaat na een paar maanden lidmaatschap al op zoek naar een andere vereniging in de buurt die wel goede faciliteiten heeft”, verzucht Van Kempen. “En ook de andere leden van de vereniging worden er moedeloos van. Veel vrijwilligers hebben er geen zin meer in nu de faciliteiten al zo lang zo slecht zijn.”

Van Kempen heeft vol verbazing naar de gemeenteraadsvergadering zitten kijken. “Er waren amendementen van verschillende partijen. Eigenlijk vond alleen GroenLinks dat het geld direct naar de atletiekbaan moest gaan. De andere partijen willen ook wel een nieuwe baan, maar willen dus eerst een sportaccommodatiebeleid.” Om dat proces te bespoedigen, is Van Kempen nu aan het kijken of Voorschoten’97 misschien kan helpen om dat beleid te schrijven. “En we blijven natuurlijk lobbyen en aandacht vragen voor ons probleem. We hebben de hoop nog niet opgegeven.”

Van Kempen blijft optimistisch. “Het is al heel wat dat er nu geld is gereserveerd voor sportaccommodaties, want dat is de afgelopen jaren nooit gebeurd. We zijn nu dichterbij dan we ooit geweest zijn. En als Sifan Hassan een wedstrijd kan winnen nadat ze gevallen is, kunnen wij ook die nieuwe atletiekbaan voor elkaar boksen.”

Sport071-presentator Cor van der Velden in gesprek met voorzitter Joost van Kempen van de atletiekcommissie van Voorschoten’97.

Sport Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×