Angelique Beekhuizen wordt beëdigd tijdens de raadsvergadering in Zoeterwoude. (Foto: Robbert Beurse)

Angelique Beekhuizen beëdigd als wethouder in Zoeterwoude

Angelique Beekhuizen is donderdagavond officieel benoemd als wethouder van Zoeterwoude. Tijdens de raadsvergadering legde ze de eed af. Beekhuizen volgt Matthieu Paardekooper op die half oktober per direct zijn functie neerlegde.

Alle leden van de gemeenteraad stemden in met de benoeming van Beekhuizen. De nieuwe VVD-wethouder krijgt de portefeuilles duurzaamheid en sport, bewegen en spelen.

Verslaggever Robbert Beurse feliciteert wethouder Beekhuizen met haar benoeming.

Ervaren bestuurder
Ook burgemeester Fred van Trigt laat weten tevreden te zijn met de keus voor Beekhuizen. “Het is heel fijn dat de VVD zo snel een opvolger heeft gevonden. Met Angelique krijgt Zoeterwoude een ervaren bestuurder met oog voor de mens. Eerder was ze werkzaam als raadslid en wethouder. Een gemeente is voor haar geen onbekend terrein. Dat helpt Zoeterwoude en haar inwoners om belangrijke opgaven aan te pakken.”

Beekhuizen woont in Leiderdorp en is niet van plan om naar Zoeterwoude te verhuizen. “We gaan nog niet naar Zoeterwoude. Dat gaat te snel”, zegt ze direct na haar benoeming. De gemeenteraad kan hiermee leven en geeft de nieuwe wethouder voorlopig een jaar ontheffing op het woonplaatsvereiste in de gemeentewet.

Maatschappij Politiek Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×