Wethouder Abdelhaq Jermoumi opent de twee basisscholen aan het Broekplein, De Tweemaster en Kwintijn.
De nieuwe gebouwen van basisscholen De Tweemaster en Kwintijn aan het Leidse Broekplein zijn officieel geopend. (Foto: SCOL)

Basisscholen Tweemaster en Kwintijn in de Merenwijk officieel geopend

De Leidse wethouder van onderwijs, Abdelhaq Jermoumi, heeft vrijdag de nieuwe gebouwen van de basisscholen De Tweemaster en Kwintijn aan het Leidse Broekplein officieel geopend. “De nieuwbouw was hard nodig, want de gebouwen waren meer dan 45 jaar oud”, zei de wethouder. “En nu gaan we dit gebouw officieel openen. Ik wens jullie heel veel plezier op school en blijf zo vrolijk als jullie nu zijn”, aldus Jermoumi, waarmee hij doelde op ‘Waar is dat feestje?’ dat alle kinderen net dansend en uit volle borst hadden gezongen.

Door de coronacrisis heeft de nieuwbouw langer geduurd dan was gepland, maar nu staan er twee nieuwe gebouwen voor De Tweemaster, Kwintijn, de buitenschoolse opvang en de peuterspeelzaal. Een gebouw met heel veel faciliteiten voor het onderwijs van nu. “Je kunt hier van je tweede tot je twaalfde een mooie tijd hebben”, zei Jermoumi. “We gaan proberen de komende jaren nog veel nieuwe gebouwen te openen, zodat iedereen goed, modern onderwijs kan krijgen.”

De komende weken worden de laatste werkzaamheden aan het schoolplein afgerond. Daarvoor worden veel natuurvriendelijke materialen gebruikt. En met nieuwe beplanting wordt alles nog groener dan het nu is.

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×