Omslag van het Programmaboekje bij 'Camping aan de Rijn'

Toneeluitvoering 'Camping aan de Rijn' in Leidse Schouwburg

Als enige Leidse toneelvereniging komen de stukken van ‘Tot Ieders Genoegen’ steevast in de Leidse Schouwburg op de planken. Ook de nieuwste productie ‘Camping aan de Rijn‘ is daar op maandag 27 november te zien.

Een camping is geen camping zonder een tent en een caravan. “Een echte paste niet naar binnen in de schouwburg, maar we hebben een caravan die is gemaakt voor de optocht van het Alkmaars Ontzet”, vertelt voorzitter Ilse Buikstra bij Cultuur071. “En een tent natuurlijk.” Camping aan de Rijn is een zonnig stuk vol komische verwikkelingen tussen twee stellen die een zomer naast elkaar op de Duitse camping staan. Een zwerver die ook ruimte wil en een aantal andere personages doen daar nog een schepje bovenop. “Het is een typische vakantiesetting en dat is er ook zo leuk aan”, vertelt acteur Erik Hartkoorn: “Als acteur kon ik elke woensdagavond bij de repetitie de zomer blijven doorvieren”.

De vereniging Tot Ieders Genoegen doet alles zelf: regie, decor, productie en spelen natuurlijk. Daarbij krijgt iedereen de kans om te groeien. “Je ontwikkelt jezelf”, zegt Hartkoorn. “Mijn derde rol gaat me nu echt makkelijker af. En je wordt ook vrijer in je rol”. Het vaste publiek van TIG houdt wel van een avondje lachen zegt Buikstra. Hartkoorn bevestigt dat. “En wij als spelers trouwens ook. Elke repetitie is het weer lachen, maar het is ook wel hard werken. We spelen het maar een keer in de Leidse Schouwburg, dan wil je het wel echt goed neer zetten.” Terwijl er acht spelers op het toneel staan, helpt een groot deel van de vereniging mee achter de schermen. “Je bent van elkaar afhankelijk. Dat vind ik leuk van toneelspelen.”

Wie het zelf wil uitproberen, kan naar de Improvisatieavond op 13 december 2023 komen. Daaraan kunnen voor het eerst ook niet-leden meedoen.

Eric Hartkoorn en Ilse Buikstra vertellen bij Cultuur071 over de voorstelling van 27 november 2023: Camping aan de Rijn.

Cultuur Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×