Zaterdag kwam Sinterklaas ook aan in Voorschoten. (Foto's: Nelleke de Vries)

Swingende intocht van Sinterklaas in Voorschoten

Het was swingen tijdens de intocht van Sinterklaas in Voorschoten. Niet alleen tijdens de flashmob van gymnastiekvereniging Avanti maar ook de Pietenband deed volop mee en nodigde iedereen uit om lekker te dansen. En Sinterklaas? Die swingde mee, samen met burgemeester Stemerdink. Het was zaterdagmorgen weer feest in het dorp.

De spanning was van de gezichtjes van de honderden kinderen af te lezen, voorafgaand aan de intocht. Terwijl de één in stilte naar de komst van de Goedheiligman uitkeek, kon een groep meisjes niet stil blijven staan. Wat hebben ze gevraagd aan Sint? De wensen buitelden over elkaar heen.

Sinterklaas kwam over de Leidseweg aanrijden in een passende rode oldtimer en stopte voor het gemeentehuis. Daar stapte burgemeester Stemerdink in de volgende oldtimer voor de inmiddels traditionele rit door het centrum. Lang duurde dat niet, want haar auto begaf het. “Er kwamen bijzondere rookwolken onder de motorkap vandaan, dus we zijn maar uitgestapt”, vertelde ze na afloop van het hachelijke avontuur.

Marjolein Altena was bij de intocht in Voorschoten en maakte een vrolijke reportage.

“Sinterklaas kon gelukkig wel verder rijden”, voegde voorzitter Sandy Monker van de centrumondernemers er aan toe. Die bleek ook goede contacten te hebben met de ballonpiet. Heel veel kinderen kregen een eigen ‘staf’ in allerlei kleuren en natuurlijk was er snoepgoed.

De tocht eindigde op de Voorstraat waar Sinterklaas in de muziektent werd ontvangen. En daar werd het helemaal gezellig. Ondanks zijn vergevorderde leeftijd danste Sint nog lekker mee op de vele sinterklaasliedjes. “Met de heupen zit het nog goed”, antwoordde de Goedheiligman die zich even vergiste en zei ‘het geheugen’.

Het weer viel tijdens de intocht mee, hoewel er een enkel buitje viel en er wel een straffe wind stond. Het mocht de pret niet drukken. Het was razend druk op de Voorstraat en er werd nog lang gedanst.

Maatschappij Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×