Dankzij de toeslag zitten Zoeterwoudse minima er deze winter ook warmpjes bij. (Foto: Pixabay)

Zoeterwoudse minima krijgen extra energietoeslag van de gemeente

Inwoners van Zoeterwoude met een inkomen tot 130 procent van de bijstandsnorm krijgen van de gemeente een extra energietoeslag van 750 euro. Dit bedrag komt bovenop de toeslag die de minima al van het Rijk ontvangen. Het extraatje is een idee van het CDA Zoeterwoude, dat door de andere partijen in de gemeenteraad gesteund wordt.

CDA raadslid Matthijs van der Hoeven nam het initiatief voor de toeslag. “Lagere middeninkomens hebben nog altijd moeite om rond te komen, de boodschappen en energierekening worden steeds duurder. Als werkenden ontvangen zij doorgaans nauwelijks tegemoetkomingen van de overheid. Door een breder pakket aan maatregelen voor zowel minima als lage middeninkomens moeten we voorkomen dat Zoeterwoudenaren letterlijk in de kou komen te staan”, zegt hij.

Melden
Naar schatting komen ongeveer honderd Zoeterwoudse huishoudens in aanmerking voor de lokale energietoeslag. Het bedrag wordt niet automatisch uitgekeerd. “Wij weten niet precies om welke gezinnen dit gaat. Zij moeten zich dus zelf melden bij de gemeente om in aanmerking te komen”, legt Van der Hoeven uit.

Op de website van de gemeente is te lezen dat de toeslag vanaf 1 januari 2024 via een speciaal formulier kan worden aangevraagd.

Maatschappij Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×