Automobilisten hebben bij de Posthofrotonde slecht zicht op de fietsers die van alle kanten kunnen komen. (Foto: Chris de Waard)

Wijkvereniging ziet niks in voorgenomen aanpak Posthofrotonde

Dat de Posthofrotonde een van de gevaarlijkste plekken in Leiden is voor met name fietsers staat niet ter discussie tussen de gemeente Leiden en wijkvereniging Houtkwartier. Over de manier waarop wethouder Ashley North de rotonde veiliger wil maken, staan de twee partijen echter lijnrecht tegenover elkaar.

Wijkvoorzitter Wim Scholtes hield de gemeenteraadsleden vorige week zelfs voor dat Leiden de gereserveerde miljoenen beter in de zak kan houden dan de voorgenomen aanpassingen door te voeren. Dat zou volgens de wijkvereniging weggegooid geld zijn, omdat het volgens omwonenden niet leidt tot een verbetering van de verkeersveiligheid. Wethouder North houdt ondertussen onverkort vast aan zijn voornemen om de rotonde begin volgend jaar aan te pakken. “De wijkvereniging maakt een verkeerde analyse op basis van onze plannen.”

Voorzitter Wim Scholtes van Wijkvereniging Houtkwartier ziet helemaal niets in de plannen die de gemeente heeft voor het verbeteren van de verkeersveiligheid van de Posthofrotonde.

 

 

Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×