(Archieffoto: Sleutelstad)

CDA wil Tour de France naar Leiden halen

Het CDA Leiden wil dat de Tour de France naar Leiden komt.  “Een sportevenement zoals de Tour de France stimuleert en inspireert mensen om te gaan sporten”, vindt raadslid Tobias Sandoval Garcia van het CDA.

Sandoval Garcia stelt voor samen te werken met buurgemeenten als Katwijk, Noordwijk, Oegstgeest en Alphen aan den Rijn om een etappe van de Tour naar de Leidse regio te halen. Ook Rotterdam en Den Haag zouden hierbij betrokken moeten worden. “Er kan in twee etappes gereden worden, bijvoorbeeld van Leiden naar Den Haag en van Den Haag naar Rotterdam”, stelt het CDA-raadslid voor. “De tour is hier eerder geweest. Hoe mooi zou het zijn om nog een keer zo’n evenement naar de stad te kunnen krijgen?”

Belastinggeld
Het moet geen prestigeproject worden, vindt het raadslid. “Je moet zuinig zijn met belastinggeld, maar kijk wel wat de mogelijkheden zijn. Naast kosten levert het ook wat op.” Het CDA wil graag dat er onderzocht wordt wat de kosten en de baten zijn van het naar de Sleutelstad halen van het wielerevenement.

De vorige keer dat de Tour de France Leiden aandeed, was in 1978. Deze etappe werd indertijd als een mislukking bestempeld. Door hevige regen vielen de opbrengsten van het evenement tegen. Ook werd de uitslag niet meegeteld als gevolg van het weer. Het parcours was onveilig geworden, was de redenering van de organisatie.

 

 

Leiden Politiek Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×