Erik Olijkerhoek in het Singelpark. (Foto: Vrienden van het Singelpark)

Singelpark weer winterklaar dankzij vrijwilligers

Iedereen die wel eens door het Singelpark loopt weet hoe populair het is. Naar schatting wandelen er jaarlijks een miljoen mensen het rondje om de Leidse binnenstad. Wat velen niet weten, is dat een groot deel van het onderhoud door vrijwilligers wordt gedaan. In samenspraak met de gemeente is afgesproken dat burgerinitiatief ‘Singelpark in Bedrijf’ het onderhoud van de perken doet terwijl de gemeente zorgt voor het gras en de bomen.

De afgelopen tijd is er hard gewerkt om de perken in het park klaar te maken voor de winter. In oktober werd al begonnen met het pootten van duizenden bloembollen en na het snoeien van diverse planten zijn de vrijwilligers klaar om de komende anderhalve week de perken waar nodig te voorzien van nieuwe plantjes.

“Het park is enorm populair”, zegt Erik Olijerhoek, een van de coördinatoren van de vrijwilligers. “Mensen komen speciaal naar Leiden voor het Singelpark. Dat betekent natuurlijk ook dat de perken wat meer beschadigen en er meer zwerfafval is door het intensieve gebruik.” Ook voor het weer netjes maken van de perken en het opruimen van zwerfafval is de hulp van vrijwilligers dus hard nodig.

Er is het hele jaar van alles te doen in het park en daarom ook altijd behoefte aan vrijwilligers die willen helpen. “Het is gaaf als dat mensen zijn die in de buurt van het park wonen maar dat hoeft natuurlijk niet. Je hoeft ook echt geen groene vingers te hebben want er zijn in elk deel van het park coördinatoren die je op weg helpen”, zegt Olijerhoek. Wie wil meehelpen om het park mooi te houden kan een e-mail sturen naar meedoen@singelpark.nl. Kijk voor meer informatie op de website singelpark.nl.

Erik Olijkerhoek (coördinator van vrijwilligers in het Singelpark) vertelt over het winterklaar maken van het park door vrijwilligers

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×