Dorpsstraat Oegstgeest
De Dorpsstraat wordt door de gemeente Oegstgeest definitief afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. (Foto: Chris de Waard)

Oegstgeest gaat Dorpsstraat sluiten voor gemotoriseerd verkeer

De gemeente Oegstgeest gaat de Dorpsstraat permanent afsluiten voor gemotoriseerd verkeer. In het gebied rondom de Almondehoeve staat woningbouw gepland en daarvoor moet eerst de verkeerssituatie op orde zijn. Als alles volgens plan gaat, wordt de maatregel in het voorjaar van 2024 ingevoerd.

Voor de nieuwbouw heeft de gemeente een verkeersonderzoek laten uitvoeren door verkeersbureau Goudappel. Uit dit onderzoek komt het autoluw maken van de Dorpsstraat naar voren als een van de adviezen. Met het verbieden van gemotoriseerd verkeer moet voorkomen worden dat auto’s via de Dorpsstraat naar de nieuwe woningen rijden en er hierdoor drukke en onveilige situaties op de Dorpsstraat ontstaan.

Jan Frensen in gesprek met wethouder Oudendijk over het afsluiten van de Dorpsstraat voor gemotoriseerd verkeer en het oplossen van onveilige verkeerssituaties. De wethouder maakt het besluit dinsdagavond bekend, als uitsmijter van de gemeenteraadscommissievergadering Burger en Ruimte.

Naast het advies in het verkeersonderzoek, speelt de slechte staat van de brug die de Dorpsstraat met het beoogde woningbouw gebied verbindt mee in het besluit. De Duikerbrug staat sinds 2005 op de nominatie om vervangen te worden en werd ook al meerdere keren gesloten vanwege de onveiligheid. “De brug is gestut en niet meer veilig voor auto’s”, zegt de wethouder. Daarom is de brug al langer gesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dit wordt nu dus permanent en doorgetrokken naar de rest van de Dorpsstraat.

Voor omwonenden wordt woensdagavond een bijeenkomst georganiseerd over de resultaten van het verkeersonderzoek. Ook wordt dan het voornemen de Dorpsstraat voor gemotoriseerd verkeer te sluiten toegelicht.

Oegstgeest Politiek Nieuwbouw Almondehoeve


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×