Urban Trail door Leiden. (Video: Mariët Overdiep).

Urban Trail in Leiden: hardlopen en sight seeing tegelijk

Mocht je van hardlopen én van het bezichtigen van steden houden, dan is deelnemen aan een Urban Trail een aanrader. Afgelopen zondag liepen honderden mensen door de historische binnenstad van Leiden.

Het parcours ging door de historische binnenstad, maar ook langs hoogtepunten als Molen de Valk en de Hortus. Bijzonder is dat de tocht ook dwars door gebouwen heen loopt. “Een hele leuke manier om een stad te verkennen en dan te besluiten waar je later nog eens rustig langs wilt”, vertelt een vrouw die even inhoudt om met de verslaggever van Omroep West te praten. In Leiden ging de tocht verder door de oude Sterrenwacht en dwars door museum Boerhaave en Museum de Lakenhal.

De Urban Trail afgelopen zondag was onderdeel van de KLM Urban Trail Series. Leiden kent zelf al jaren de Glibbertreel als eigen Urban Trail. Niet iedereen was onder de indruk van de KLM Trail Run. “Dit was voor mij eenmalig”, zegt een deelneemster tegen Sleutelstad. “We moesten erg lang wachten tot we onze spullen konden afgeven en het viel op veel plekken ook tegen wat er te zien was in de gebouwen. Even door de kantine heen en weer terug. Echt, kuddos voor de Glibbertreel. Super geregeld en ook nog eens een stuk goedkoper.” Deelname aan de KLM Trail Run kost 25,00 euro, terwijl meedoen aan de Glibbertreel slechts 8,88 euro kost.

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×