Sinterklaas moedigt Extinction Rebellion Leiden aan. (Video: Jelle Broekstra)

Goedheiligman demonstreert met Extinction Rebellion

Op de eerste maandag van de maand slaat Extinction Rebellion Leiden sinds enige tijd ‘klimaatalarm’. Om aandacht te vragen voor de noodsituatie waarin ons klimaat zich volgens de groep bevindt gaan demonstranten om 12 uur ’s middags, tijdens het testen van het luchtalarm, op de grond liggen. Omdat hij toch in het land is wordt de groep dit keer aangevoerd door niemand minder dan Sinterklaas.

De goedheiligman maakt zich grote zorgen over de toekomst van de kinderen in de wereld. “We hebben nog maar een paar jaar om de ergste gevolgen van de klimaatcrisis af te wenden, als we niet al te laat zijn. Wat we de komende paar jaar doen bepaalt de toekomst van het leven op aarde”, zegt de Sint.

Rijm
Uiteraard kon Sinterklaas het niet laten om zijn woorden in stijl te brengen. “De temperatuur stijgt maar door, iedere zomer een warmterecord”, roept hij op rijm.

Leiden
De goedheiligman benadrukt dat ook op gemeenteniveau iets moet veranderen. “Leiden zou kunnen stoppen met het toestaan van reclame voor vliegvakanties en vlees”, stelt hij.

Zolang de gemeente geen maatregelen treft om de klimaatcrisis, naar tevredenheid van de actiegroep, terug te dringen, blijft Extinction Rebellion Leiden demonstreren op de eerste maandag van de maand.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×