Groene Piet deelt cadeaus uit in Leiderdorp. (Video: Jelle Broekstra en Robbert Beurse)

Groene Piet deelt Sinterklaascadeautjes uit in Leiderdorp

Groene Piet heeft maandagmiddag gebruikt speelgoed uitgedeeld aan kinderen uit Leiderdorpse gezinnen waarvoor Pakjesavond niet vanzelfsprekend is. Het speelgoed was ingezameld met de Groene Piet-actie van het Milieu Educatief Centrum (MEC) en van welzijnsorganisatie Incluzio in Leiderdorp.

“Er zijn schat ik wel duizend cadeautjes ingezameld”, zei Groene Piet tijdens de Sinterklaasmiddag in het MEC. “De kinderen mogen kiezen wat ze willen en ze mogen zo veel pakken als ze willen. De tassen mogen helemaal vol.”

Vorig jaar werd ook een Groene Piet-actie gehouden. Toen waren de cadeautjes bestemd voor kinderen van Oekraïense vluchtelingen. “Die hadden daar dit jaar niet meer zoveel behoefte aan”, zei Melody Dijkstra van het MEC. “We zijn heel dankbaar voor het speelgoed dat mensen ons gaven. Het was soms nog gloednieuw en zat nog in de verpakking. Het was mooi, schoon en best wel duur.”

Duurzaamheid
Dijkstra kijkt terug op een geslaagde actie. Groene Piet staat voor duurzaamheid. Hij wil graag dat er zo min mogelijk speelgoed wordt weggegooid. Door deze actie kunnen kinderen die niet zoveel hebben, spelen met speelgoed dat een ander kind makkelijk kan missen.

Speelgoed dat overblijft wordt in de kerstperiode uitgedeeld.

Duurzaamheid Leiderdorp Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×