De samenwerkingsovereenkomst werd woensdag ondertekend. (Video: Brigit Disseldorp)

Yuverta en Leo Kannerschool slaan handen ineen: leerlingen kunnen vmbo-diploma halen

Yuverta vmbo en de Leo Kannerschool VSO in Oegstgeest hebben de handen ineengeslagen om leerlingen in het speciaalonderwijs de kans te geven om een vmbo-basis of kader-diploma te halen. Maandagmiddag werd de samenwerkingsovereenkomst hiervoor ondertekend.

De meeste scholen voor speciaal onderwijs hebben geen examenlicentie. Hierdoor kunnen de leerlingen geen vmbo-diploma halen. Voor de theoretische vakken kunnen de leerlingen staatsexamencertificaten halen. Voor de (vmbo) beroepsgerichte vakken is dat echter niet mogelijk omdat die vakken niet worden aangeboden.

Praktijkles
Op het Yuverta vmbo kunnen de leerlingen van de Leo Kannerschool examen doen in de beroepsgerichte vakken, waardoor ze een volwaardig vmbo-diploma kunnen halen. De leerlingen volgen voorafgaand aan de examens ook praktijkles op Yuverta vmbo Oegstgeest. Na het behalen van hun vmbo-diploma kunnen leerlingen doorstromen naar een mbo-opleiding.

Betrokken
Op dit moment krijgen vijf leerlingen van de Leo Kannerschool aanvullend les op Yuverta vmbo Oegstgeest. “Ik ben onder de indruk van de kwaliteit van onze betrokken docenten”, zegt Bas van den Berg, schoolleider van Yuverta vmbo Oegstgeest. “En ook de begeleiding vanuit de Leo Kannerschool is fantastisch.”

De directie van de Leo Kannerschool, vertegenwoordigd door adjunct-directeur Daphne de Moulin en directeur Anika Remerij, sluit zich aan bij de woorden van Van den Berg en vult aan: “Deze samenwerking is echt passend bij ons schoolmotto Grow outside the box. Eindelijk krijgen ook onze leerlingen de kans op het behalen van een volledig vmbo-diploma. Daar zijn we ontzettend blij mee.”

Maatschappij Oegstgeest Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×