De tweede editie TOP50 Leidse vrouwen werd in 2022 gepresenteerd tijdens een feestelijke avond.
De tweede editie TOP50 Leidse vrouwen werd in 2022 gepresenteerd tijdens een feestelijke avond. (Archieffoto: Gerry van Bakel)

Nominaties voor nieuwe lijst TOP50 Leidse vrouwen welkom

Een podium voor Leidse vrouwen, een lijst waar je inspiratie op kunt doen als je een spreker nodig hebt voor je panel of symposium. De derde editie van de TOP50 Leidse vrouwen die het verschil maken, wordt in maart 2024 gepresenteerd. Nomineren kan tot eind december.

Debbie Helaha en Marieke van Haaren staan allebei op de lijst van 2022. Helaha werd daarnaast verkozen tot ambassadeur van de lijst, samen met topsportcoördinator Reanne van Kleef. Helaha is onder andere voorzitter van het COC Leiden. Van Haren werkt aan het project Leren met de Stad, waarbij verbinding wordt gezocht tussen de stad en de universiteit, hogeschool en mbo.

Kleur
Diversiteit van de lijst is vanaf het begin een aandachtspunt. Bij de eerste editie was het beeld erg eenzijdig. Van Haren ziet wel op de huidige lijst dat er vrouwen opstaan uit verschillende hoeken van de samenleving en verschillende beroepsgroepen. “Maar we moeten wel blijven kijken naar hoe we die diversiteit nog verder kunnen bevorderen.” Helaha: “Toen ik werd genomineerd, ging ik kijken naar de lijst en toen zag ik wel dat er weinig mensen van kleur op stonden. Dat kan beter.”

Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Debbie Helaha en Marieke van Haaren over nominaties voor de derde editie TOP50 Leidse vrouwen.

Doordat ze op de lijst staan, hebben zowel Helaha als Van Haren een beter beeld gekregen van wat er allemaal in Leiden gebeurt en wat vrouwen daaraan bijdragen. “Mijn netwerk is groter geworden”, zegt Helaha. “Sommige vrouwen kende ik al wel, maar heb ik opnieuw leren kennen en zo heb ik ook hulp gekregen bij mijn eigen werk. Het is een laagdrempelige manier om vrouwen te leren kennen waar je wat aan hebt.” Van Haaren: “Ik heb het idee dat ik nu veel meer vrouwen ken die op allerlei terreinen het verschil maken.”

Winterjassen
“Ik vind dat iedere vrouw die zich inzet in Leiden en die het verschil maakt, hoe klein ook, voor nominatie in aanmerking komt”, zegt Van Haaren. “Ik zou zeggen: doe het. Want het brengt je heel veel. En ook in het netwerk wordt heel veel georganiseerd. Bijvoorbeeld in onze Whatsappgroep werd een oproep geplaatst voor het inzamelen van winterjassen voor vluchtelingen op Lesbos en dan melden zich binnen tien minuten zeven vrouwen om te helpen met sorteren en inpakken. Dat vind ik heel mooi.”

Nomineren voor de derde editie kan via de website LeidseTOP50.nl.

 

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×