Ook kerstlichtjes zullen niet ontbreken. (Foto: Robbert Beurse)

Ondernemers HerenDoeza organiseren kleinschalige kerstmarkt

De ondernemers van de Heren- en Doezastraat in Leiden organiseren op donderdag 21 december een kleinschalige kerstmarkt. Het is voor het eerst dat ook in dit deel van Leiden een dergelijk evenement wordt georganiseerd. Van 13.00 uur tot 20.00 uur staan er verschillende kerstkramen, is er muziek en een kerstman.

De kramen staan alleen in de Doezastraat. “In de Herenstraat is de stoep te smal. Omdat we de straat niet af willen zetten hebben we ervoor gekozen om dan alles in de Doezastraat neer te zetten. Maar de ondernemers uit de Herenstraat doen wel mee met de markt. Bovendien zijn hun winkels natuurlijk ook gewoon open”, legt organisator Nelly Brands uit.

Kwaliteit
Op de markt worden producten verkocht die ook in de winkels te vinden zijn. “Denk aan olijven, koffiebonen of kerststukjes. Kleinschalig maar van goede kwaliteit. Dat past bij onze straten”, zegt Brands.

Arrenslee
Voorgaande jaren werd op een andere manier stilgestaan bij het komende kerstfeest. “Er reed altijd een kerstman rond met een arrenslee getrokken door paarden. Dat vonden we een beetje ouderwets worden. En dus hebben we iets nieuws bedacht”, legt Brands uit.

Als de markt een succes is, wordt volgend jaar groter uitgepakt. “Dan is het Van der Werfpark weer open. Hoe gaaf is het als we dat erbij kunnen trekken?”

Nelly Brands vertelt in De avond van Sleutelstad over de kerstmarkt in de Doezastraat.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×