Het aanvragen van rijbewijzen kan vanaf nu digitaal. (Foto: PR)

Verlengen rijbewijs in Oegstgeest kan voortaan digitaal

Oegstgeestenaren hoeven voortaan nog maar een keer naar het gemeentehuis bij het verlengen van hun rijbewijs. Het aanvragen van rijbewijzen kan vanaf nu digitaal, dus alleen voor het afhalen van hun rijbewijs moeten ze nog naar het stadhuis.

Volgens wethouder Kees Oudendijk was er veel vraag naar de mogelijkheid het rijbewijs digitaal te verlengen. “De service wat betreft rijbewijzen wordt voor inwoners zo een stukje makkelijker”, zegt hij. Het digitale aanvragen gaat in samenwerking met de RDW, de dienst die zich onder meer bezighoudt met de registratie van voertuigen en ook de afgifte van rijbewijzen.

Pasfoto
Voor de aanvraag hebben mensen een smartphone met NFC-lezer nodig om zich te kunnen identificeren. Ook is een RDW-erkende foto nodig.

Mensen die de eerste keer een rijbewijs aanvragen moeten nog wel naar het gemeentehuis voor de aanvraag. Ook het aanvragen en verlengen van paspoorten en ID-kaarten moet nog op het gemeentehuis gebeuren. Dit heeft te maken met wettelijke vereisten, laat een woordvoerder weten. Het digitaal aanvragen van identiteitsbewijzen staat dan ook niet op de planning.

De nieuwe regels zijn per 1 december ingegaan. Ook in de andere gemeenten in de Leidse regio is het digitaal verlengen vanaf nu mogelijk. Het aanvragen van een nieuw rijbewijs kan op de site van de RDW.

 

 

 

Oegstgeest Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×