Johnson & Johnson en Hogeschool tekenen samenwerkingsovereenkomst.
De twee instanties zijn beide gelegen op het Leidse Bio Science Park en willen onder meer kennis uitwisselen. (Foto: Jan Frensen)

Hogeschool Leiden en Johnson & Johnson tekenen samenwerkingsovereenkomst

De Hogeschool Leiden en farmaceutisch bedrijf Johnson & Johnson hebben woensdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De twee instanties zijn beide gelegen op het Leiden Bio Science Park en willen met de samenwerking kennis uitwisselen en stages stimuleren.

Joeri van den Steenhoven van het College van Bestuur van de Hogeschool Leiden zegt dat het goed gaat met het Bio Science Park, en dat dit nu aanleiding is om de bestaande samenwerking met Johnson & Johnson te formaliseren en uit te breiden. “Want dat het goed gaat met het Bio Science Park, betekent ook dat er meer talent nodig is. We denken dat we dat als Hogeschool kunnen bieden.”

Naast het vergroten van het aantal stageplaatsen is het de bedoeling dat er gastdocenten van Johnson & Johnson naar de Hogeschool komen, en dat er samen minoren worden ontwikkeld. Of een dergelijke samenwerking met een groot industrieel bedrijf wel verstandig is, wordt door Michel van Agthoven van Johnson & Johnson bevestigend beantwoord. “Ik denk dat het goed is als input van zoveel mogelijk partijen in het onderwijs worden meegenomen.”

Joeri van den Steenhoven van de Hogeschool en Michel van Agthoven van Johnson & Johnson in gesprek met verslaggever Jan Frensen

Naast het leveren van gastsprekers nemen ook medewerkers van het farmaceutische bedrijf plaats in de collegebankjes. De Hogeschool Leiden wil namelijk inzetten op contractonderwijs. Medewerkers van Johnson & Johnson kunnen onderwijs afnemen in modules en hoeven hiervoor niet als fulltime student ingeschreven te zijn.

Van de samenwerking zullen vooral biologiestudenten aan de Hogeschool iets te merken krijgen, hoewel volgens Van den Steenhoven ook studenten van andere opleidingen wellicht een stageplaats bij Johnson kunnen vinden. “Bijvoorbeeld van de opleiding Rechten.”

Leiden Onderwijs Science


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×