(Foto: PR)

Crowdfunding voor albumrelease van Leidse band The Stream

De Leidse band The Stream is op tournee met de theatershow ‘Nature Calls’. Hierbij verbinden ze muziek met natuurkundige demonstraties en experimenten. Bedenker Jan Stroomer wil de muziek die hij voor deze multidisciplinaire show heeft geschreven graag op vinyl en cd uitbrengen. Daarvoor is een crowdfunding gestart.

Tijdens ‘Nature Calls’ worden spectaculaire proeven uitgevoerd door studenten van Stichting RINO. Met vloeibare stikstof worden ballonnen opblazen, bananen omgetoverd tot ijsjes, met handen vuur gemaakt en nog veel meer. Voor Jan Stroomer, bedenker van de show en frontman van de band, waren de natuurkundige formules op diverse Leidse gevels de inspiratie voor de show. “Ik sprak met Sense Jan van der Molen en Ivo van Vulpen, de mannen die het initiatief voor de muurformules hebben genomen. Zij wilden wat meer doen met die formules en mede omdat ik Natuurkunde heb gestudeerd werd ik eigenlijk meteen enthousiast.”

Voordekunst
Stroomer vertelt bij Cultuur071 dat het geweldig is als de muziek die hij voor deze multidisciplinaire show heeft geschreven op vinyl en cd zou kunnen worden uitgebracht. “Maar zo’n release is behoorlijk kostbaar. Via het crowdfundingplatform ‘Voordekunst’ hebben we nu ongeveer de helft van de benodigde 6500 euro binnen. We hopen de komende twee weken het nu nog ontbrekende bedrag te kunnen ophalen.” Bijdragen aan het project kan door te doneren via het crowdfundingplatform.

The Stream is met Nature Calls momenteel op tournee door Nederland. Op 28 maart is de avondvullende show te zien in Theater Ins Blau in Leiden.

Cultuur071: Jan Stroomer over concertreeks Nature Calls.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×