De handdoeken in de Roskam zijn in de kleuren van de Oekraïense vlag: blauw en geel. (Foto: Robbert Beurse)

Kerstgedachte: voedselpakketten voor achterblijvers in Oekraïne

Inwoners van Zoeterwoude willen de achtergebleven vrienden en familie van de Oekraïense vluchtelingen die in het dorp wonen een hart onder de riem steken. Ze zamelen geld in om voedselpakketten samen te stellen die in de kerstperiode naar Oekraïne worden gestuurd.

In Zoeterwoude wonen op dit moment 69 Oekraïners in gebouw de Roskam bij Swetterhage. “Niemand had gedacht dat de oorlog zolang zou duren”, zegt Yvonne van der Geest namens het Kernteam werkgroep vrijwilligers Oekraïne Zoeterwoude dat de actie organiseert. “Ook de Oekraïners zijn gevlucht met het idee dat zij naar een paar maanden weer veilig terug zouden kunnen keren naar hun eigen land. Helaas is het eind van deze vreselijke oorlog nog niet in zicht. Dagelijks worden we geconfronteerd met ellendige bombardementen die niets en niemand ontzien.”

Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Yvonne van der Geest over de kerstactie voor Oekraïense vluchtelingen. 

Op 13 december is de traditionele Kerstreis op Swetterhage. Tijdens deze feestelijke rondwandeling over het terrein van Swetterhage verkopen de bewoners van de Roskam zelfgemaakte hapjes. De opbrengst van de verkoop wordt gebruikt voor de voedselpakketten. “Helaas zal dit niet genoeg opleveren, dus we hopen dat mensen een extraatje doneren om zo de mensen in Oekraïne in de kerstperiode een beetje licht te geven.”

Wie liever geld overmaakt kan een donatie doen via welzijnsorganisatie Zoeterwoude voor Elkaar. Het nummer is NL10 RABO 030 445 7655. De kerstreis is op woensdag 13 december van 17.00 uur tot 20.00 uur op Swetterhage, Blankaartweg 2 in Zoeterwoude-Dorp. Toegang is gratis. Iedereen is welkom.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×