Zorg en Zekerheid Leiden Basketbal Dames 1 wint weer van Den Helder Suns. (Foto: ZZ Leiden Basketbal Dames 1)

Vrouwenteam ZZ Leiden verpest afscheidsfeestje voor Suns in Den Helder

De laatste wedstrijd op hun oude locatie hadden de vrouwen van Den Helder Suns graag met winst bekroond. De sporthal zat vol en de Suns gingen voortvarend van start. Maar ZZ Leiden Dames 1 kwam halverwege de wedstrijd langszij en hield het hoofd in de slotminuten koel. Eindstand 60-63.

“Wat een wedstrijd”, reageert aanvoerder Kim Schrama na afloop. “We hebben echt een teamprestatie neergezet en we hebben geen moment getwijfeld aan ons kunnen. Op het laatste moment was het nog even spannend maar we wisten ons hoofd koel te houden en daar ben ik zelf als speelster super trots op. We kijken positief naar de volgende wedstrijden.”

“We hebben dat feestje in Den Helder wel een beetje verpest”, blikt Floris van der Voet terug, hij is bestuurslid bij BS Leiden en de oprichter van het vrouwenteam. “Zij begonnen goed, maar wij trokken aan het langste eind.”

Voorsprong
Zoals gezegd kwamen de Suns beter uit de startblokken, maar in het tweede kwart wist ZZ Leiden aan te sluiten. Het was bij rust 32-35 in het voordeel van de Leidse speelsters. En die lijn konden ze na de pauze doortrekken. In het vierde kwart kwam Leiden zelfs op een riante voorsprong van twaalf punten, 42-54. Maar de Suns gaven zich niet zomaar gewonnen. Ze knokten zich terug tot 60-60. Met nog krap 40 seconden op de klok was het zaak voor Leiden om het hoofd koel te houden. Dat lukte en met zelfvertrouwen speelde Leiden de wedstrijd uit: 60-63.

Bekerwedstrijd
De uitzege van het vrouwenteam in de kop van Noord-Holland was de derde overwinning op rij voor de ploeg die dit jaar debuteert in de Eredivisie. Vorige week zaterdag pakten de vrouwen thuis al de winst tegen QSTA United en op donderdag wonnen ze de bekerwedstrijd uit tegen Cangeroes Utrecht met 49-63. “Niet een heel goede wedstrijd, maar wel gewonnen”, zegt Van der Voet. “De volgende tegenstander is Grasshoppers uit Katwijk. Die wedstrijd spelen we thuis. Datum is nog niet helemaal zeker.”

Elite B
Na januari wordt de vrouwencompetitie opgeknipt in een Elite A en een Elite B. De eerst vijf ploegen strijden in de Elite A om de landstitel. De overige vier teams gaan naar de Elite B. Van der Voet erkent dat er theoretisch nog een kans is om bij die top vijf te komen, maar niet erg waarschijnlijk. “We staan nu gedeeld zesde, met vier punten achterstand op nummer vijf. Maar die Elite A is ook nog niet het doel dit jaar. We doen het boven verwachting als we meedoen om de eerste plek in de Elite B.”

 

 

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×