(Foto: PR)

Benefietconcert voor Oekraïense weeskinderen in Leidse Petruskerk

De Oekraïense operazanger Yurii Godo zingt maandagavond in de Sint-Petruskerk in Leiden. Daar wordt een benefietconcert gehouden om geld op te halen voor Oekraïense weeskinderen. Het optreden is onderdeel van een liefdadigheidstournee waarmee fondsen worden geworven.

Yurii Godo is bekend van zijn optredens op locaties zoals het Teatro Real in Madrid, Carnegie Hall in New York en de Notre-Dame in Paris. Hij heeft talloze titels en prijzen op zijn naam staan. Het repertoire van de avond omvat meesterwerken van diverse culturen, zoals het ‘Ave Maria’ van Schubert, Francks ‘Panis Angelicus’, wereldliederen en sfeervolle Oekraïense kerstliederen.

De entree van het concert is gratis, maar bezoekers wordt gevraagd om een vrijwillige donatie. De opbrengsten van het concert gaan naar de ‘Association for Support of Ukrainian Orphans’. Hiermee wordt hulp gegeven aan 1.100 weeskinderen uit de regio Zaporizhzhya in Oekraïne. Daarnaast doet de organisatie een oproep voor donaties van laptops en muziekinstrumenten, zodat de kinderen muziekles kunnen volgen. Volgens Isabel Lumani van het organiserende Welcome App belooft een bijzondere avond te worden. “Muziek en samenzijn staat centraal.”

Het benefietconcert begint vanavond om 20.00 uur in de Petruskerk aan de Lammenschansweg 40a in Leiden.

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×