(Foto: ANP)

Celstraffen geëist in zaak kluisroof Wassenaarse villa

Het was een koude douche voor de bewoners van een Wassenaarse villawijk toen ze op 6 januari dit jaar van een vakantie thuiskwamen. Inbrekers hadden een kluis opengebroken en hadden voor meer dan 110.000 euro aan sieraden gestolen. Een Rotterdammer (28) en een Hagenaar (25) zouden achter de roof zitten. Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt, gaan ze daarvoor de cel in.

Bij de villa in Wassenaar ging tijdens de vakantie van de bewoners verschillende malen het alarm af, zo blijkt uit gegevens van het ingehuurde beveiligingsbedrijf. De advocaten van de verdachten betwijfelen daarom of het wel hun cliënten zijn geweest die in de woning de Rolex van zeventigduizend euro en sieraden van ruim veertigduizend euro hebben gestolen. Mogelijk dat iemand anders met de kostbaarheden aan de haal ging.

De officier van justitie vond dat er genoeg bewijs is tegen beide mannen. Het dna van Hagenaar Mohamed S. zat op een schroevendraaier die in het huis is aangetroffen en dat van Rotterdammer Ervin X. is op een breekijzer gevonden. Verder is er een foto van de Rolex op de mobiel van X. aangetroffen. “Mijnheer heeft seizoenswerk. Ik kan me niet voorstellen dat hij zich met zijn salaris zo’n duur horloge kan veroorloven”, zei de officier.

Verkeerde vrienden
Beide verdachten zeiden maandag tijdens de zitting niet veel. Mohamed X. ontkende dat hij in de villa in Wassenaar is geweest, maar zegt wel dat hij ‘verkeerde vrienden’ had. “Ik heb hen buiten schot moeten laten, anders zou ik in de problemen komen.” Beide mannen zouden, ruim een maand voordat ze hun slag sloegen in Wassenaar, in Voorhout ook voor twaalfduizend euro aan spullen buitgemaakt hebben bij een inbraak. Daar ging het om kleding, munten, bestek, tassen en sieraden.

Celstraf
De inbraak in Voorhout is meegenomen in de strafeis. De officier van justitie wil voor Ervin X. een celstraf van achttien maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Mohamed S. verdient volgens de aanklaagster een celstraf van twaalf maanden, waarvan ook weer drie maanden voorwaardelijk. De uitspraak van de rechter is op 22 december.

112 Sleutelstad Wassenaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×