Oasen legt een watertappunt aan bij de Natuurspeeltuin in De Bloemerd. (Foto: Corrie van der Laan)

Eerste watertappunt in Leiderdorp komt in De Bloemerd

Bij de ingang van de natuurspeeltuin in De Bloemerd in Leiderdorp komt een openbaar tappunt voor vers kraanwater. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Op dit moment zijn er in Leiderdorp nog geen watertapppunten. Omliggende gemeenten als Leiden, Voorschoten en Oegstgeest hebben die al wel geplaatst.

Drinkwaterbedrijf Oasen gaat het tappunt nog voor de zomer van 2024 aanleggen. Zij verzorgen ook het beheer en onderhoud. Wethouder Gebke van Gaal is blij met het tappunt in De Bloemerd: “Het drinken van kraanwater is goedkoop, lekker en gezond. Daarbij zijn deze tappunten ook nog eens heel duurzaam omdat het zorgt voor minder plastic flesjes en afval.”

De vraag om een watertappunt bij de natuurspeeltuin kwam dit voorjaar van een van de bestuursleden van de speeltuin in De Bloemerd. De PvdA-Groenlinks in Leiderdorp diende vervolgens een motie in om te onderzoeken waar openbare watertappunten kunnen worden gerealiseerd. Die werd met algemene stemmen aangenomen.

Als het tappunt een succes blijkt en er geld voor is, laat de gemeente ook op andere plekken zulke openbare watertappunten aanleggen. Bijvoorbeeld op populaire wandel- en fietsroutes. De aanleg van het watertappunt in De Bloemerd kost de gemeente eenmalig 3.500 euro. Oasen betaalt de resterende 6.500 euro. voor de aanleg.

 

Duurzaamheid Leiderdorp Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×